onsdag, september 13, 2006

Verkstad

Löjliga familjen


Idag startade verkstaden. I den verkstad som jag ansvarar för arbetar vi med engelska. Vi pratade om i vilka länder man pratar engelska och varför det är bra att kunna prata engelska. Sedan arbetade vi med de olika färgernas namn och familjenamn som t.ex. mother, father, brother och sister. Till slut fick barnen göra egna spel. Spelet kan användas till att spela "löjliga familjen", "finns i sjön" m.m. Givetvis på engelska. Detta verkade barnen tycka var kul. Många av barnen använde de nya orden de lärt sig på rasten vilket visar att de tagit till sig det vi pratat om.

I verkstadsarbetet har vi delat in alla barnen i år 1 i 5 grupper med ca 8-9 barn. Varje grupp får gå två gånger i varje verkstad, sen byter vi. Hos Agneta som har matteverkstad får de prata matte, och idag handlar det om pengar: varför finns det pengar, hur gjorde man förr, i andra länder osv. De har tittat på de olika mynten och sedlarna vi har i Sverige, och spelat "Pengaspelet", där barnen får träna på att betala och växla på olika sätt. Nästa gång kommer de att prata om tid och om klockan, och även då kommer de att börja med "förr i tiden".

Hos Lisa får barnen skriva och Lisa har som inspiration läst sagan "Guldflickan" som är skriven av Hannele Norrström som endast var 10 år när hon skrev sagan. Hannele dog i cancer men hennes önskan var att få skriva denna bok och att hennes favoritkonstnär Sven Nordqvist skulle göra bilder till den. Lisa vill berätta den här sagan för barnen eftersom den visar att barn i samma ålder som de själva kan skriva de mest fantastiksa sagor.

Hos Tony jobbar de lite med datorn och hos Maria är det bild. Fråga gärna vad ditt barn har gjort!

Website Counter
Free Counter